Motorinen ja

kokonaisvaltainen harjoittelu

Sairaus- tai vamma

Tarkoin suunnitellulla harjoittelulla voidaan kehittää niitä, osa-alueita, jotka ovat sairauden tai vamman vuoksi muuttuneet. Monelle ihmiselle liikunta on ollut tärkeä osa arkea ennen ja jälkeen sen merkitys saattaa, jopa korostua.

Liikkuva lapsi

Lapsella keskushermosto on kehitysvaiheessa. Liikkuvan ja urheilevan lapsen vahvuudet voivat korostua ja esimerkiksi koordinaatioon ja kehon hallintaan liittyvät tekijät saattavat kehittyä jäljessä. Lapsella ja nuorella onkin tärkeä lajista riippumatta kehittää kaikkia ominaisuuksia tasapuolisesti.

 

Huippu-urheilija

Urheilijan suorituskykyä voidaan kehittää laaja-alaisemmin lajikohtaisiin vaatimuksiin ymmärtämällä aivojen ja keskushermoston merkitys erilaisissa motorisissa sekä peli- tai kilpailusuorituksissa. Voidaan puhua henkisen valmennuksen ns. kognitiivisesti sisällöstä. Huippu-urheilijan suoritus ja tulos on kiinni pienistä tekijöistä. Motoriikkaan sekä tasapainojärjestelmän hallintaan liittyvät tekijät voivat olla ratkaisevia.

Matti Vartiainen

Matti Vartiainen toteuttaa monen vuoden kokemuksella neurologista fysioterapiaa sekä aivovammoihin ja aivotärähdyksiin liittyvää kuntoutuskonsultaatiota.

 

©  COPYRIGHT 2017 COMBITREHA | SITE BY teemuki.fi